PHOTOGRAPHER
KURSUS FOTOGRAFI BENGKEL PHOTOGRAPHY PHOTOGRAPHY WORKSHOP
By: Adhadi Mohd Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Dec-2008 06:07 Email | Share | | Bookmark
New journey ahead...

Sesuatu yang baru untuk anda sedang menunggu......

ArtizaStudio Photo Essentials 2009....

Akan dilancarkan tidak lama lagi....

tungggguuuu...


Sunday, 7-Dec-2008 00:12 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL DIGITAL FOTOGRAFI - 20 & 21 December 2008

 


Lokasi : Taman Orkid KL
Fee : RM350.00


senarai peserta yang dah confirm (saya rasa ada 2-3 yang belum saya masukkan lagi, kalau nama anda tak ada disini contact saya yer)

1. Keygen
2. Kak ngah
3. Dilabangi
4. Azzan
5. Zulfadhli (zul meor)
6. Odie
7. Fazry
8. Norman arbaq
9.
10.


Wednesday, 3-Dec-2008 04:18 Email | Share | | Bookmark
Outdoor portraiture - learn how to photograph & edit this image

 


Gambar wantai dan yanty ni saya ambil semasa berada di taiping untuk outdoor portraiture farah hani dan nordin. sambil-sambil menunggu our client sampai, kami pun amik peluang ni untuk ambil gambar. Tak sampai 2-3 minit dan gambar ni pun dah jadi. Kemudian saya edit sedikit, editing pun guna picasa3, perisian editing yang anda boleh download percuma. Alternatively anda boleh spend 2-3 ribu beli photoshop dan kemudian 2-3 ribu lagi belajar macamana nak gunakan. itupun basic, kalau nak wat effect macam di atas kena masuk kelas advance. probably 5k lah.

Gambar macam ni sebenarnya mudah saja nak ambil, semua orang pun boleh belajar. Malah pakai point and shoot pun boleh ambil gambar macam ini. Yang penting adalah kemahiran asas fotografi kena kuat. Nak belajar asas fotografi ni bukan susah dan mahal, dan sebenarnya boleh belajar sendiri dari membaca dari sumber-sumber percuma di internet. Bagaimanapun kebanyakan sumber yang ada tu dalam bahasa inggeris dan masalah paling utama, isi kandungannya terlalu general dan sukar difahami. Sebagai contoh dalam gambar di atas, ada 4-5 perkara penting yang perlu diketahui. Di duniafotografi.com anda boleh belajar dan fahami teknik-teknik ni percuma saja.

Dulu masa saya nak belajar fotografi, reference yang ada memang sukar difahami. Dan mostly kebanyakkannya tidak memasukkan teknik2 yang penting dan perlu diketahui. Jadi apa saya buat ialah spent a lots on photography books, dan digest satu persatu kemudian try sendiri setiap satu teori. Dengan menganjurkan banyak aktiviti shoot for fun juga saya dapat minimize cost practical saya malah dapat berkongsi dengan ramai orang setakat apa yang saya dah belajar. Bayangkan dengan cuma spend RM50 seorang, kita boleh belajar pasal how to read light? fahami backlit, frontal lighting dan sidelighting. Saya sendiri masa berkongsikan benda-benda penting ni, dapat explore sesuatu yang baru.

Dulu saya ada tulis nota fotografi asas, kemudian saya distribute for free dalam photoskool.net. Kemudian saya dapati ada pihak tertentu yang telah menggunakan isi kandungan nota percuma ni sebagai isi sukatan pelajaran "akademi photo dan video" dan start caj student dengan harga beribu-ribu ringgit. Malah typo yang tak sengaja pun dia masukkan sekali. Mengarut sungguh. Janganlah tertipu.

Jadi untuk mengelakkan anda semua tertipu dan spent thousand untuk sesuatu yang anda boleh pelajari secara percuma melalui pembacaan ataupun dengan menghadiri workshop dengan harga serendah rm100 atau juga dengan menghadiri aktiviti kami yang kadangkala dianjurkan percuma atau dengan sedikit caj.. anda boleh layari web kami di HTTP://www.duniafotografi.com

kami berazam untuk membantu anda. Be part of us. Ada banyak yang menunggu anda di sana.

Jgn lupa yer.. http://www.duniafotografi.com


Tuesday, 25-Nov-2008 12:29 Email | Share | | Bookmark
Schedule Bengkel-bengkel Fotografi

November 2008

29 Nov 08
Bengkel Photography Taiping [RM250]

6 & 7 December 2008
Complete Photoshop Workshop [RM500]

13 December 2008
Basic Photoshop Workshop [RM180]

20 & 21 December 2008
BENGKEL FOTOGRAFI ASAS, KOMPOSISI & PENCAHAYAAN NATURAL [RM350]


JANUARY 2009

4 January 2009
BENGKEL FOTOGRAFI ASAS UNTUK PERMULAAN [RM100]

11 January 2009
BENGKEL FOTOGRAFI ASAS UNTUK PERMULAAN [RM100}

17 January 2009
BENGKEL FOTOGRAFI KOMPOSISI & PENCAHAYAAN NATURAL [RM250]

18 January 2009
BENGKEL FOTOGRAFI KOMPOSISI & PENCAHAYAAN NATURAL [RM250]

24 & 25 January 2009
BENGKEL JURUGAMBAR PERKAHWINAN [RM800]


Saturday, 15-Nov-2008 09:05 Email | Share | | Bookmark
Majlis Akad Nikah Farah Hani, Masjid Al Falah USJ Subang

 
 
 
View all 16 photos...
Gambar-gambar pernikahan Farah Hani di masjid Al falah USJ9 subang jaya, hari ini. Di rakamkan oleh saya sendiri.

Yang menariknya hari ini saya dapat peluang menggunakan off camera flash.


Saya telah berkongsikan teknik-teknik mengambil gambar seperti ini di http://www.duniafotografi.com


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net