PHOTOGRAPHER
KURSUS FOTOGRAFI BENGKEL PHOTOGRAPHY PHOTOGRAPHY WORKSHOP
By: Adhadi Mohd Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Thursday, 27-Mar-2008 05:22 Email | Share | | Bookmark
Alia & Azhim Outdoor Portraiture Session

 
Sesi portraiture Azhim & Alia di Port Dickson, Negeri Sembilan. Thanks to azhim & alia. Korang memang sporting.




Thursday, 27-Mar-2008 02:14 Email | Share | | Bookmark
Azmin & Deejay.. Danga Bay, JB

 
 
 
View all 30 photos...
Majlis yang meriah, tempat yang cantik, makanan yang sedap, hiasan yang menarik... dan yang paling best, pengantin yang sporting.. memang superb!

Majlis ni di adakan ni rumah limas, danga bay, johor bahru. Shoot oleh Adhadi Mohd.


Saturday, 22-Mar-2008 05:15 Email | Share | | Bookmark
Majlis Akad & reception, Syida & Rina, Shah Alam

 
 
 
View all 12 photos...
I supposed to wait till our (adi, zuhrie & roodee alliances) website dah up & running. tapi seems pengantin dah tak sabar nak tgk gambar, so i upload dulu.

Majlis kali ini quite historical sebab ada 2 pengantin adik beradik, syida & rina. Both ada character yang berbeza and both are fun to be photographed.

Ini juga antara majlis terbesar pernah saya cover, mean dari segi coverage scale. Ada 3 pro photog berkerjasama, thanks kepada zuhrie & roodee yang sudi berkerjasama untuk menjayakan job ini. Juga kepada Halim dan faiz yang turut memeriahkan majlis. I cant claim this is my job, although i closed this deal, tapi zuhrie and roodee also contribute equally. So this is our job, I am proud to work with you guys and of coz, kita punya plan still on.

Antara equipment yang digunakan pada hari tu adalah few Nikon D300, few D200, 1D Mark II, d80, d40, 70-200VR and IS, few 17-55mm, 80-200, 17-50, nikon 24-70n, 12-24, 10-20, fisheye, and lots more.. We produced more than 3700 images.

To syida and rina, i tried to shortlist but end up with 700 pics. way too many for 2 custom album. So, u tgk collage dulu. Nanti i shortlist lagi untuk buat album.


Majlis Akad : Masjid Negeri, Shah Alam Selangor
Jurugambar : Adhadi, Zuhrie, Roodee, Halim, Faiz


Contact Adhadi Mohd:
email : jurugambar@adhadimohd.com / adhadi@gmail.com
tel : 016 2371946
yahoo : adhadi
facebook : adhadi mohd



Saturday, 22-Mar-2008 03:25 Email | Share | | Bookmark
Syida & rina photographers

officials for Syida & Rina Reception
zuhrie in action
roodee special pose
View all 6 photos...


Friday, 21-Mar-2008 03:56 Email | Share | | Bookmark
Kelas Fotografi - Teknik Kreatif & Seni Fotografi (Fullhouse)

 
KELAS FOTOGRAFI - TEKNIK KREATIF & SENI FOTOGRAFI

Kelas ini adalah berbeza dengan outing atau kelas asas yang pernah di jalankan sebelum ini. Kelas ini bertujuan untuk memberi pendedahan kepada peserta akan asas-asas framing, penggunaan cahaya asli, dan merakamkan detik penting.

Kebolehan di dalam teknik2 ini akan membantu jurugambar untuk merakam gambar dengan lebih baik dan boleh menyerlahkan kreativiti anda.

Skill ini adalah skills for life. Once acquired, Insya Allah anda akan mampu melihat dan merakam gambar dengan lebih yakin dan gambar2 anda akan lebih bermakna. Samada anda ingin gunakan untuk business mahupun sekadar merakam gambar anak-anak, skill ini sangat berharga.


FRAMING
1.Komposisi
2. Peletakan subjek
3. Keseimbangan
4. Garisan
5. Sudut pandangan
6. Kedalaman perspektif
Praktikal dengan objek dan subjek manusia (model)


Pencahayaan natural
1. Mencipta atmosfere
2. Kualiti Cahaya
3. Arah tuju cahaya
4. Subject Contrast
5. Exposure compensation
6. Depth of field
Praktikal dengan objek dan subjek manusia (model)


Capturing Moments
1. Basic of Art of seeing
2. Mencari moment.
3. Anticipation
4. Menyerlahkan karakter / menyerlahkan cerita
5. Visualizing capture
6. Shooting mode / equipments
7. Tips and tricks, and practical


Jadual & Aturcara

8.30 : Pengenalan
9.00 : Sesi penerangan tentang Teknik Framing, Composition,
9.15 : Praktikal
10.00 : break& minum ringan
10.15 : Sesi penerangan tentang Teknik pencahayaan natural
10.30 : Praktikal
11.15 : Sesi Penerangan Teknik Capturing Moments
11.30 : Praktikal
12.15 : Sesi Soal Jawab
1.00 : Lunch
2.00 : Zohor
2.30 - 4.00 : Sesi review


Lokasi : KLCC atau TASIK PERDANA - first choice is KLCC

Objektif : Memberi pendedahan serta menyediakan ruang praktikal untuk peserta untuk memahirkan diri di dalam komposisi dan penggunaan cahaya asli serta memahirkan diri di dalam art of seeing.

Fees : RM350.00
Diskaun RM50 untuk para forumer Photoschool.

Tarikh : 13 april 2008 (ahad)

Detail lain:
10 maximum participant per class.
Nota di sediakan.

Cara penyertaan :
1. Semak kekosongan tempat
2. Bank in deposit (RM100) / full kepada

a) CIMB Bank : 14260067469523 (Md Adhkhadi Mohd)
b) Maybank : 164052272599 (Md Adhkhadi Mohd)

3. SMS with your nick name. *penting. supaya sebarang perubahan dapat di beritahu.

Requirements:
1. DSLR


Sebarang pertanyaan boleh PM, email di adhadi@gmail.com ataupun telefon 016 2371946

Sekian.

Apa yang telah dihasilkan selama mendalami tiga teknik di atas.


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net